94 yaşındaki Mahathir, ancak bunun gelecek Kasım ayında Malezya'da gerçekleştirilecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği ülkeleri zirvesinden önce olmayacağını kaydetti.

Mahathir, 'Devretme sözü verdim ve yapacağım. Ancak APEC zirvesinin hemen öncesinde ani bir değişiklik yıkıcı olabilir.' şeklinde konuştu. Malezya Başbakanı Mahathir sözlerine 'Benim düşüncem, istifa edip bayrağı ona devretmek. Halk onu istemiyorsa onların sorunu ancak ben anlaşmanın bana ait tarafını yerine getireceğim. İddialar ne olursa olsun. Söz verdim, tutacağım.' şeklinde devam etti.

Mahathir ile Enver'in ilişkisi zaman zaman müttefik zaman zaman da rakip şeklinde oldu. Mahathir'in sürpriz bir biçimde kazanıp koalisyon hükümeti başbakanı olduğu 2018 seçimlerinde Enver de koalisyonun en büyük partisinin başındaydı. 72 yaşındaki Enver daha önce livata ve yolsuzluk suçlamalarıyla iki kez hapis yatan bir isim. Son olarak bir yardımcısı yine cinsel taciz suçlamasında bulundu. Ancak Enver, tüm bu suçlamaların politik olduğunu savundu.

Malezya Siyasetinin Önemli İsimlerinden Mahathir Çekiliyor

İnsani, Vicdani Bir Diplomasi Modeli Olarak İdlib Çalışmaları İnsani, Vicdani Bir Diplomasi Modeli Olarak İdlib Çalışmaları

1981 ile 2003 yılları arasında tam 22 yıl başbakanlık yapan ve 2018'de tekrar seçilen Mahathir'in, ülkenin devasa borçlarını yoluna koymak için daha fazla zaman istemesi, çekileceği sözünü yerine getirmeyeceği şüphelerinin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Mahathir borçların ödenebilmesi için uzlaşma ve devlete ait enerji şirketi Petronas'ın hisselerin satılmasını gündeme getirmişti.

Mahathir'in gelecek hafta İran, Pakistan, Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerin katılımıyla Kuala Lumpur'da düzenlenecek bir zirvede Myanmar ve Çin'de Rohingya ve Uygur Türklerine yapılan baskıları gündeme getirmesi bekleniyor.


Asya’nın Erbakan’ı Doğu Asya Para Birimini Önermişti

G-8'e karşı, D-8 İslam Birliği'ni kuran, İslam ülkeleri arasında ortak para birimi olan İslam Dinarı'nı öneren ve Batılı sömürgeci sistemlere karşı geliştirdiği alternatif milli çözüm ile İslam dünyanının ufkunu açan merhum Milli Görüş lideri Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan; Malezya Başbakanı Muhammed Mahathir'e örnek oldu. ‘Asya'nın Erbakan'ı olarak anılan Muhammed Mahathir, ABD ve Batılılara karşı, birleşik bir Doğu Asya para birimini önermişti.

Huawei krizinde ABD Başkanı Trump'a meydan okuyan Mahathir Muhammed, bölgedeki mevcut döviz ticaretini manipülatif olarak nitelendirerek, Doğu Asya için altına bağlanacak tek bir ticari para birimi fikrini öne sürmüştü.

Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın dostu olarak bilinen Mahathir Muhammed, D-8'in kurulmasında büyük emeği geçen liderlerden biri. Mahathir Muhammed, Dünya Müslüman liderleri arasında Filistin'e verdiği destekle de tanınıyor.