Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz havzasında emperyalist bir ittifaka karşı mücadele veriyor ama bu mücadelenin başlangıç noktası Kıbrıs Barış Harekatı Ankara'nın gündeminde dahi değil. Bugün 'Mavi Vatan' diye tanımlanan bir olgudan bahsediyorsak bunu hiç kuşku yok Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vermiş olduğu tarihi emirle yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'na borçluyuz. 49 yıl önce yapılan ve necip milletimize 200 yıl sonra toprak kazandıran zafer, milli bir günle taçlandırılmayı hak ediyor.

ERBAKAN HOCA'NIN TARİHÎ HAREKÂT EMRİ

Ada'da yıllarca Müslüman kanı döken Rumlara birçok kez müdahale edilmek istenmiş fakat dönemin hükümetleri muvaffak olamamıştı. Tarih 1974'ü gösterdiğinde garantör ülke olan Türkiye adına İngiltere'ye, Kıbrıs konusunu görüşmek için dönemin başbakanı Bülent Ecevit gitti. Başbakanlığa vekalet eden Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Milli Güvenlik Kurulu'nu acil gündem koduyla toplayarak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar'a gemilerin yola çıkması için o tarihi harekat emrini verdi.

200 YIL SONRA KAZANILAN TOPRAK

Ordumuz, 20 Temmuz 1974 tarihinde Müslümanlara yapılan zulmü ortadan kaldırarak başarılı bir harekatla Ada'da tekrardan huzur ve barışı tesis etti. Kıbrıs zaferiyle necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oldu.

KIBRIS VE DOĞU AKDENİZ'İN ÖNEMİNİ BiR KEZ DAHA ANLIYORUZ

Kıbrıs, Türkiye için stratejik bir ada olmasının yanında manevi bir önemİ de haiz. Özellikle Doğu Akdeniz'de zengin doğalgaz yataklarının bulunması Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'in önemini daha da artırdı.

İsmailağa Cemaati’nin Başına Geçen Yeni İsim Açıklandı İsmailağa Cemaati’nin Başına Geçen Yeni İsim Açıklandı

Bölgede Rumlarla birlikte Amerika Birleşik Devletleri, AB, İsrail, Mısır ve Fransa'nın da içinde bulunduğu ittifak bir oldubittiyle Türkiye'nin ve KKTC'nin bölgedeki hakkını gasp etmek istiyor. Türkiye, kendi ve KKTC'nin bölgedeki haklarını her yönden korumak ve kollamak mecburiyetindedir. Bunun en büyük göstergesi de Kıbrıs Barış Harekatı'nı unutmamakla olur.

Editör: Salih Eser