Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Amerika'nın bir kez daha uluslararası toplumun iradesine karşı durduğunu, Filistin’in BM’ye tam üye olması çağrısında bulunan tasarıyı 12 ülkenin desteklemesine rağmen veto ettiğini söyledi.

Amerika'nın veto kararıyla Filistin halkının geleceğini belirleme ve bağımsız devletini kurma hakkının karşısında olduğunu, tamamen işgal rejiminin yanında durduğunu bir kez daha gösterdiğini bildiren Hamas, Amerikan yönetiminin bu kararıyla Amerika'yı uluslararası toplumun iradesinden uzakta işgal rejimiyle birlikte konumlandırdığını ifade etti.

Amerika'nın işgal rejimi yanlısı tavrını şiddetle kınayan Hamas, uluslararası toplumu Amerika'nın iradesini aşarak Filistin halkının direnişini desteklemeye davet etti.

Filistin halkının işgal sona erene kadar mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Hamas, karar tasarısını destekleyen ülkelere teşekkür etti.

15 üyeli BMGK’da Cezayir tarafından Filistin’in BM’ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısı oylamaya sunuldu. Tasarı 12 evet ve 2 çekimser oya karşılık Amerika'nın hayır oyu kullanmasıyla veto edildi.

İngiltere ve İsviçre “çekimser” kalırken, Rusya, Çin, Fransa, Cezayir, Malta, Ekvator, Guyana, Slovenya, Sierra Leone, Mozambik, Güney Kore ve Japonya tasarıya “evet” oyu verdi.

İsrail ile 4 Arap Ülkesi Arasında Ticaret Hacmi Arttı İsrail ile 4 Arap Ülkesi Arasında Ticaret Hacmi Arttı

Karar tasarısının kabul edilmesi için BMGK’da veto hakkına sahip 5 daimi üyeden hiçbirinin “hayır” oyu kullanmaması ve toplamda 9 “evet” oyu alması gerekiyordu.

Editör: Muslim Port