İsrail’in davanın reddi talebini kabul etmeyen UAD, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi çerçevesindeki yükümlülüklerinin bazılarını ihlal ettiğine ilişkin ihtiyati tedbir kararı almaya yetkisi olduğuna hükmetti.

Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasının esastan görülmesine karar veren UAD, İsrail aleyhine ileri sürülen iddiaların makul seviyede ispatlandığını bildirdi.

Soykırım sözleşmesiyle korunan insanların korunması için tüm ülkelerin adım atabileceğine dikkat çeken UAD, Filistinlilerin Soykırım Sözleşmesi’nin 2’nci maddesi uyarınca koruma altında olması gereken bir grup olduğunu belirtti.

İsrail’in saldırılarının çok sayıda insanın ölmesine, sivil alt yapının zarar görmesine ve insanların yerinden edilmesine neden olduğuna işaret eden UAD, Güney Afrika’nın ihtiyati tedbir taleplerinin dikkate alındığını ve bir kısmının uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

İsrail askeri güçlerinin Gazze Şeridi’nde hiçbir eylemde bulunmamasına karar veren UAD, “Gazze'ye yönelik saldırılar derhal durdurulmalıdır. İsrail’in etkin adımlar atarak, insani yardımların ulaştırılması için adım atmasına karar verilmiştir” dedi.

İşgalci Çeteler Hamursuz Bayramı'nı Mescid-i Aksa Tehdidi için İstismar Ediyor İşgalci Çeteler Hamursuz Bayramı'nı Mescid-i Aksa Tehdidi için İstismar Ediyor

UAD, 2’ye karşı 15 oyla alınan kararların uygulanmasının zorunlu olduğunu, İsrail’in alınan kararları sahada uyguladığına dair 1 ay içinde UAD’ye rapor sunmak zorunda olduğunu bildirdi.