İşgal rejiminin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı kasıtlı olarak ihmal ve tahrip ettiğini bildiren El-Halevani, işgal güçlerinin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nda namaz kılan cemaati yıldırmak için kasıtlı olarak namazgâhın elektriğini ve suyunu kestiğini söyledi.

El-Halevani, Mescid-i Aksa konusunda duyarlı herkesi Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın temizliği için gönüllü olmaya davet ederek, “İşgalciler bu namazgâhın Mescid-i Aksa’nın bir parçası olmasını istemiyorlar” dedi.

Bu arada, Kudüslü önde gelen şahsiyetler Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Mescid-i Aksa’yı bölme planlarına karşı Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağırıyorlar.

ABD ve İsrail’in Birlikte Sürdürdüğü Soykırım Savaşı 710’uncu Gününde
ABD ve İsrail’in Birlikte Sürdürdüğü Soykırım Savaşı 710’uncu Gününde
İçeriği Görüntüle

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Filistinliler 19 Haziran Pazartesi günü başlayacak Zilhicce ayının ilk on gününde Mescid-i Aksa’da itikafa davet ediliyor.

İşgalcilerin ihlallerine, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik Yahudileştirme planlarına karşı düzenlenen “Büyük Fecir” Kampanyası kapsamında dün binlerce kişinin sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldığı kaydedildi.