Muslim Port Haber Merkezi | Yunus Emre Kaynak

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de Görülen Covid-19 Vaka Sayısı 5'e Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de görülen Covid-19 vaka sayısının 5'e çıktığını duyurdu.

Bakan Koca, "İlk 2 vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı" dedi.

Sağlık Bakanı, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var." ifadesini kullandı.

Koca, ikinci hastanın Türkiye'de tanı konur konmaz takibe alınan ilk Covid-19 hastasının çevresinden olduğu bilgisini de paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Koca, "Daha önce 5 ülkeye uçuş yasağı konmuştu. Şimdi 9 ülkeye daha bu yasak konuluyor. Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak tehdit o kadar zayıflar. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız. Alo 184 SABİM Danışma Hattı'nı, korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Yurt dışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından karar çıktı" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 9 Ülkeye Uçuşları Durdurdu

Bu arada Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Almanya, Fransa, İspanya, Norveç,Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç,Hollanda'ya uçuşlar bugün saat 08.00'den 17 Nisan'a kadar durdurulacak" bilgisini paylaştı.

Macaristan'a AB'den Tokat! Sen Misin Çin ve Rusya'yı Ziyaret Eden!
Macaristan'a AB'den Tokat! Sen Misin Çin ve Rusya'yı Ziyaret Eden!
İçeriği Görüntüle

2019’un Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan salgın geçtiğimiz günlerde (11 Mart) Türkiye'de de görülmüştü. Gece yarısı düzenlediği basın toplantısında ilk vakayı açıklayan Sağlık Bakanı Koca, hastanın ve çevresinin karantina altında tutulduğunu belirtmiş ancak hangi ilde bulunduğu bilgisini vermemişti.

Gül: Cezaevlerindeki Görüş Odalarının Kullanılması İki Hafta Ertelendi

Ortak basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de "Cezaevlerindeki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüş odalarının kullanılması iki hafta süreyle ertelenmiştir. Ceza infaz kurumundaki tüm personelin, kuruma girenlerin ateşleri ölçülecek. Duruşma ve diğer adli işlemlerden ivedi özelliği bulunmayanların ertelenmesi hususunun yargı mensuplarının takdirine bırakılması önerildi." diye konuştu.

İtalya’da Ölü Sayısı 1266'ya Yükseldi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 116'dan fazla ülkeye yayılan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını, İtalya'yı etkisi altına almaya devam ediyor. Ticari faaliyetlerin kısmen durdurulduğu ülkede, virüs nedeniyle bir günde 250 kişi daha hayatını kaybederken, ölü sayısı 1266'ya yükseldi.

Dünyada Çin'den sonra Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülke olan İtalya'da son 24 saatte 250 kişinin hayatını kaybetmesiyle bir günde yaşanan en çok ölüm vakası gerçekleşti. Toplam vaka sayısı ise 17 bin 660'a yükseldi.

İran'da Koronavirüs Nedeniyle Ölenlerin Sayısı 611'e Yükseldi

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi artarak 611’e yükseldi. Buna göre toplam can kaybının 611'e çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının da 1289 kişi artarak 11 bin 364'e ulaştığını ifade etti.

En çok vakaya Tahran, Gilan, Kum, Mazenderan ve İsfahan'da rastlandığını kaydeden Cihanpur, şu ana kadar 3 bin 529 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi.

Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü: Virüsün Merkezi Artık Avrupa Oldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa'nın artık yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınının merkez üssü haline geldiğini söyledi.

Avrupa'da günlük bildirilen Covid-19 vaka ve ölüm sayısının Çin'i geçtiğine dikkati çeken Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Çin hariç dünyanın geri kalanından bildirilen daha fazla vaka ve ölüm sayılarıyla Avrupa artık Kovid-19 pandemisinin merkez üssü haline geldi." dedi.

Avrupa Ülkelerinde Eğitime Ara Verildi Ohal İlan Edildi

Kovid-19 diye bilinen hastalıktan en çok etkilenen ülkeler arasında Çin, İtalya, İran, Güney Kore, İspanya, Fransa ve ABD gibi ülkeler yer alıyor.

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanından üniversiteler ve okullar ya eğitime ara veriyor ya da çevrimiçi derslere geçiyor.

İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya gibi ülkelerde eğitime ara verildiği bildirildi. Öte yandan İran’da eğitime ara verdiğini açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle Çekya, İtalya, Macaristan, Slovakya hükümeti OHAL kararı aldı.

Amerika Ulusal Acil Durum İlan Etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle ülke çapında 'ulusal acil durum' ilan etti.

Ülkesinde alınan erken önlemler sayesinde virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiğini savunan Trump, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına işaret etti.

Trump, "Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar iki büyük kelime." ifadesini kullanarak, böylece 50 milyar dolara kadar acil durum fonuna erişime kapı açılacağını kaydetti.

Trump Koronavirüs Nedeniyle AB Ülkelerine Kapıyı Kapattı

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs nedeniyle ülke olarak aldıkları tedbirler ile ilgili ulusa seslendi. Trump, AB'den ABD'ye 30 günlük süre boyunca seyahatleri yasakladığını duyururken, kararın cuma günü itibariyle yürürlüğe gireceğini ve Türkiye ile İngiltere'nin yasaktan muaf olacağını belirtti. ABD Başkanı Trump ayrıca Avrupa Birliği'nin gerekli önlemleri almada başarısız olduğunu da söyledi. ABD medyasında yer alan haberlerde, ülkede salgına yakalanan kişi sayısının her geçen gün arttığına işaret edildi. Ülke genelinde teyid edilen vaka sayısı 1107 oldu. Korona virüs nedeniyle yaşamlarını yitirenlerin sayısı ise 32'ye çıktı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Eşinde Koronavirüs Tespit Edildi, Trudeau Çifti Karantinada

Kendini karantinaya alan Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

Kanada Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Sophie Gregoire Trudeau'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Sophie Trudeau'nun sağlık durumunun iyi olduğuna ve gerekli önlemleri aldığına işaret edilen açıklamada, "Başbakan Justin Trudeau'nun sağlığı gayet iyi ve hastalık belirtisi yok. 14 gün boyunca karantinada kalacak. Doktorların önerisi gereği şu aşamada herhangi bir belirti göstermediği başbakana bir test uygulanmayacak." ifadesine yer verildi.

Ayrıca Justin Trudeau ile temas kuran kişiler için de şu anda herhangi bir risk olmadığı vurgulandı.

Latin Amerika'da Da Sayı Artıyor

Latin Amerika'da, Kovid-19 kaynaklı bir kişinin öldüğü Arjantin'de virüsü taşıyan 21, Şili'de 23, Ekvador'da 17, Brezilya'da 52, Meksika'da 8, Peru'da 13, Kolombiya'da 9, Kosta Rika'da 22 ve Dominik Cumhuriyeti ve Paraguay'da 5, Panama'da 8 kişi olduğu biliniyor.

UEFA, Gelecek Hafta Oynanacak Tüm Şampiyonlar Ligi Ve Avrupa Ligi Maçlarını Erteledi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) gelecek hafta oynanacak tüm Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının ertelendiğini açıkladı.

UEFA resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, koronavirüs (Covid 19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler ve sonrasında birçok ülkenin aldığı önlemler neticesinde gelecek hafta oynanacak tüm maçların ertelendiği belirtildi.

Futbol Ligleri Ertelendi, Askıya Alındı, NBA Ertelendi

Koronavirüs’ün tüm dünyadaki etkileri nedeniyle İtalya, Hollanda, İspanya, Fransa, İrlanda, Arjantin, Danimarka, İsviçre, Belçika, Suudi Arabistan, Norveç, Portekiz, İran, Slovakya, Macaristan, Meksika, Gürcistan, Güney Kore, Romanya, Japonya, ABD, İngiltere, Almanya, Azerbaycan ligleri ertelendi. Türkiye’de ise maçlar seyircisiz oynanacak. Ayrıca yayıncı kuruluş şifreleri kaldırarak müsabakaları ücretsiz olarak yayınlayacak.

ABD'de koronavirüsle mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun kalan tüm maçları süresiz ertelendi.

NBA’de 2 oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine lig iptal edildi.

New York Borsası Bir 'Kara Gün' Daha Geçirdi, Asya Borsaları Serbest Düşüşte

New York Borsası'nın günü 1987 yılındaki Kara Pazartesi'nden bu yana yaşanan en büyük düşüşle kapatmasının ardından Asya borsaları da cuma gününe büyük kayıplarla başladı.

Japonya, Tayland ve Hindistan'da gösterge endeksler yüzde 10'un üzerinde geriledi ve işlemler geçici olarak durduruldu.

Koronavirüs salgının merkezi konumundaki Çin'den gelen düzelme işaretleri Çin borsalarındaki kayıpların sınırlı olmasını sağlıyor. Şangay borsasında gerileme yüzde 3 civarında olurken diğer bölgesel borsalarda da kayıplar yüzde 4 ila 6 arasında seyrediyor.

Avrupa Borsalarının En Kötü Günü

Avrupa borsaları da Avrupa Merkez Bankası'nın piyasaya daha fazla nakit enjekte etme sözüne rağmen yüzde 12 değer kaybetti.

Amerikan Merkez Bankası Federal Reserve'ün yarım trilyon dolarlık likidite sağlama sözü de piyasaları sakinleştirmeye yetmedi ve dünya borsalarındaki bir aylık değer kaybı 14 trilyon doları buldu.

Uzmanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin Federal Reserve'ün para politikası önlemlerinin yanı sıra hükümetten de mali adımlar gelmemesi ve Avrupa'dan seyahatlerin engellenmesinin yatırımcılarda panik havası yarattığını belirtiyor.